دانمارک ۲ − پرتغال ۳
مسابقات مرحلهی گروهی جام ملتهای اروپا با مصاف دانمارک و پرتغال ادامه یافت. پرتغال موفق شد حریف خود را با حساب ۳ بر ۲ از پیش رو بردارد. صعود دو تیم به مرحلهی بعدی یا حذف آنها با این حساب به بازی سوم موکول شد.
دومین دیدار تیمهای گروهB جام ملتهای اروپا غروب چهارشنبه (۱۳ ژوئن/ ۲۴ خرداد) به وقت اروپای مرکزی آغاز شد. در نخستین مصاف پرتغال و دانمارک در برابر هم قرار گرفتند.
پرتغال با توجه به باخت یک بر صفر از آلمان به ۳ امتیاز این بازی به شدت نیاز داشت. دانمارک نیز پس از برد یک بر صفر از هلند میتوانست با پیروزی در این دیدار صعود خود به یکچهارم نهایی را تا حد زیادی قطعی کند.
مسابقه با سوت کرگ تامسون اسکاتلندی در مقابل دیدگان ۳۰ هزار تماشاگر حاضر در ورزشگاه لووف (لمبرگ) در غرب اوکراین آغاز شد. در دقایق نخست دو تیم تقریبا در یک سطح قرار داشتند. کریستیان اریکسون، هافبک دانمارکی آژاکس آمستردام، در دقیقه چهارم ضربهای را به سمت دروازهی پرتغال روانه کرد که با دخالت پپه، مدافع حریف دفع شد.
در دقیقه هجدهم هم نخستین بخت گلزنی پرتغال پشت محوطهی جریمهی دانمارک دست داد که کریستیانو رونالدو، گرانقیمتترین فوتبالیست جهان، آن را با اختلاف به بیرون شلیک کرد.
در ادامه پرتغال زهر حملات خود را بیشتر کرد و سرانجام در دقیقه ۲۴ موفق به زدن گل نخست شد. پپه، مدافع رئال مادرید که در بازی نخست با بداقبالی در مقابل آلمان ناکام مانده بود، این بار با ضربهی سر توپ آمده از نقطهی کرنر را به تور دروازهی دانمارک رساند.
ضربهی دیدنی او در بازی نخست به زیر دیرک دروازهی آلمان برخورد کرده و درست روی خط دروازهی مانوئل نویر فرود آمده بود.
دومین گل پرتغال در جام ملتهای اروپا ۲۰۱۲ هم ۱۲ دقیقه بعد توسط هلدر پوستیگا به ثمر رسید. رسانههای پرتغالی پس از شکست پرتغال از آلمان پوستیگا را هدف انتقادهای شدید خود قرار داده بودند.
همانطور که پرتغال در نخستین موقعیت مسلم گلزنی خود دروازهی دانمارک را باز کرده بود، دانمارک هم در اولین موقعیت دست و پا دار خود در درون محوطهی جریمهی پرتغال، یکی از گلهای خورده را جبران کرد. این گل توسط بندنر، با ضربهی سر و در پنجاهمین بازی ملی او (نهمین گل) به ثمر رسید.
خط دفاعی پرتغال در نیمهی نخست بارها نشان داد که در آفسایدگیری دچار مشکل است. مدافعان این تیم پیش از پذیرفتن گل دانمارک هم به گمان آفساید اندکی مکث کردند.
پس از این گل پرتغال چند موقعیت گلزنی دیگر هم داشت. حرکتهای نانی، هافبک ۲۶ ساله منچستر یونایتد، بارها مدافعان دانمارک را آزار داد. در یکی از واپسین حملهها، “کریس” رونالدو در دقیقه ۴۴ موقعیت داشت اختلاف گلها را باز هم بیشتر کند. نیمهی نخست اما با همین حساب به پایان رسید.
نیمهی دوم:
نخستین موقعیت گلزنی پرتغال و شاید بهترین موقعیت گلزنی این تیم در کل بازی را هم کریستیانو رونالدو از دست داد. او توپ را در دقیقه ۴۹ از نانی دریافت کرد و پس از چند متر دویدن آن را به دستهای اندرسون، دروازهبان دانمارک کوبید.
بازی در نیمهی دوم تا حدودی آرام شد. دانمارک موفق نمیشد به دروازهی حریف نزدیک شود؛ پرتغال سفیدپوش هم میل چندانی به حمله نشان نمیداد و بیشتر در کمین اشتباه قرمزپوشان دانمارک نشسته بود.
جدیترین موقعیت گلزنی دانمارک در نیمهی دوم سرانجام در دقیقه ۶۳ به دست آمد. شوت سرکش ویلیام کریس، هافبک اشتوتگارت آلمان، اما در چارچوب دروازهی پرتغال نبود.
پرتغال جریمهی بازی منفعل خود در نیمهی دوم را ۱۰ دقیقه پیش از پایان وقتهای قانونی پرداخت: لارس یاکوبسِن، مدافع ۳۳ ساله دانمارک، برای چندمین بار توپ را به روی دروازهی پرتغال فرستاد و بندنر با ضربهی سر گل دوم خود و تیم دانمارک را به ثمر رساند.
این گل شاید بیش از همه برای رونالدو، مهاجم پرتغال تلخ بود. او تنها ۲ دقیقه پیش از گل دوم دانمارک در موقعیتی تکبهتک توپی طلایی را از دست داد؛ ضربهی او با واکنش دروازهبان حریف به کرنر فرستاده شد. جالب اینکه سنگربان دانمارک دو دقیقه پس از گل دوم دانمارک هم ضربهی ایستگاهی رونالدو را مهار کرد.
رونالدو که در فصل اخیر لیگ اسپانیا با ۴۶ گل زده برای رئال مادرید پس از مسی (۵۰ گل) در جایگاه دوم گلزنان برتر لالیگا قرار گرفته بود، تا پایان بازی هم موفق به گلزنی نشد.
شیرینی تساوی برای دانمارک اما چندان ادامه نیافت. پرتغال موفق شد در دقیقهی ۸۷ توسط سیلوستره وارِلا دروازهی دانمارک را برای بار سوم فرو بریزد. بازی در نهایت پس از ۹۴ دقیقه با همین حساب پایان یافت.
پرتغال و دانمارک تا اینجای کار ۳ امتیاز از دو بازی کسب کردهاند. صعود هر دو تیم به مرحلهی یکچهارم نهایی یا وداع آنها با یورو ۲۰۱۲ با این حساب به نتیجهی دیدار آنها در بازی سوم بستگی دارد. پرتغال در بازی سوم با هلند روبهرو میشود و دانمارک به مصاف آلمان میرود.